Feestelijke start bouw fase 1A

Feestelijke start bouw fase 1A

Op 20 november jl. is samen met de kopers, gemeente Bodegraven-Reeuwijk,  Janssen de Jong Projectontwikkeling, Bolton Bouw, Notaris Westerhuis en De Koning Makelaars de officiële start bouw gevierd van fase 1A bestaande uit 19 koopwoningen. Wethouder Kees Oskam heeft samen met de kinderen een tijdscapsule ingegraven, met daarin persoonlijke boodschappen en wensen van de toekomstige bewoners.

Na een speech van de wethouder en Arjan van der Neut, Regiomanager West Janssen de Jong Projectontwikkeling, was er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe buren. Dankzij het stralende weer konden kopers tevens de eerste ontwikkelingen van de woningen bekijken. De eerste woningen gaan namelijk al de hoogte in (1e verdieping). De verwachting is dat de woningen medio 2020 worden opgeleverd.

Nieuwe kerk en pastorie 

Op de bouwplaats wordt niet alleen hard gewerkt door Bolton Bouw aan de realisatie van de 19 woningen, ook is afgelopen zaterdag gestart met de realisatie van de nieuwe kerk en pastorie van de Hersteld Hervormde Gemeente. Het nieuwe ontwerp van de kerk biedt ruimte voor circa 700 zitplaatsen. De kerk wordt gerealiseerd door Goudriaan en Jongerius uit Waarder, in samenwerking met vele vrijwillige gemeenteleden die op verschillende manieren een bijdrage leveren aan de realisatie van de kerk. De verwachting is dat het kerkgebouw eind 2020/ begin 2021 gereed zal zijn en de pastorie enkele maanden eerder.