Samen leven aan de Groendijck-Oost

Samen leven aan de Groendijck-Oost

Op woensdag 7 september 2022 vond de buurtbarbecue plaats voor de bewoners van project Voor de Brug in Driebruggen. Dit project, bestaande uit in totaal 70 woningen, is ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling. Fase 1 en 2 zijn al gerealiseerd door Bolton Bouw. Beide bedrijven zijn initiatiefnemer van het evenement met als doel bewoners de kans geven om elkaar op een ongedwongen manier te leren kennen en zo het buurtgevoel te versterken. 

Wethouder Van den Heuvel van gemeente Bodegraven-Reeuwijk opende de feestelijke bijeenkomst met een welkomstwoord. Hierbij gaf hij het volgende mee:

“Het resultaat van deze geslaagde samenwerking is een mooie wijk met integratie van de kerk en pastorie, die vraagt om meer. Meer mogelijkheden en meer kansen.”

Tijdens de gezellige barbecue in en om de tent, konden de aanwezigen ook de nieuwe kerk bezichtigen. Het kerkbestuur had haar deuren geopend voor belangstellende buurtbewoners, en had voor haar bezoekers ook een kleine attentie verzorgd.

Geslaagde bijeenkomst

Zowel de bewoners, de wethouder als Janssen de Jong Projectontwikkeling en Bolton Bouw vonden het een geslaagde bijeenkomst. Partijen zijn blij met de gerealiseerde woningen en de opkomst van het evenement. In Voor de Brug zijn nu 51 woningen gerealiseerd, waarvan de meest recente woningen zijn opgeleverd in april 2022. Naar verwachting start de bouw van de laatste 20 woningen medio 2023, waarna het complete project is opgeleverd.