Speeltuinen fase 1 officieel geopend

Speeltuinen fase 1 officieel geopend

Met het voorjaar in aantocht heeft wethouder Oskam van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk op 9 maart jl. twee nieuwe speeltuinen officieel geopend in het nieuwbouwplan Voor de Brug in Driebruggen. Hij werd hierbij geassisteerd door de in deze nieuwe wijk wonende kinderen. De speeltuin ‘Groene Kruislaan’ betreft een speeltuin voor de oudere kinderen, met voldoende klim- en klautermogelijkheden. De speeltuin ‘Keizersmantel’ betreft een speeltuin voor de kleintjes met een glijbaantoren en schommel. “Het is belangrijk dat onze kinderen in de wijk samen kunnen bewegen, spelen en beleven”, aldus Oskam.

80 woningen
Plan Voor de Brug is ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling. Het plan is gelegen aan De Groendijk-Oost in Driebruggen en bestaat uit circa 80 woningen. Zomer 2020 is de eerste fase, bestaande uit 19 grondgebonden woningen, opgeleverd door aannemer Bolton Bouw uit Woerden. Medio mei 2021 wordt gestart met de realisatie van fase 2, bestaande uit 17 koopwoningen en 15 huurwoningen. Deze worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 opgeleverd. Alle woningen zijn reeds verkocht. Voor de huurwoningen is een turnkey-overeenkomst gesloten met Woningbouwvereniging Reeuwijk.

‘’Wij creëren voor mensen één van de belangrijkste basisbehoeften in hun leven: een thuis. Een thuis beperkt zich in onze visie niet alleen tot de woning zelf. We zetten ons is voor wijken die uitnodigen tot bewegen, spelen en sporten. Met deze speeltuinen wordt hier invulling aan gegeven’’, licht Arjan van der Neut, regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling West, toe.

Derde speeltuin
Voor de Brug wordt een groene, kindvriendelijke woonwijk. Naast deze eerste twee speeltuinen wordt er in een later stadium een derde speeltuin aangelegd. Het woningaanbod is zeer divers: rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, seniorenwoningen en beneden-bovenwoningen. Tevens wordt in het plangebied de nieuwe kerk gerealiseerd voor de Hersteld Hervormde Gemeente. Naar verwachting zal deze in het tweede kwartaal van dit jaar gereed zijn.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Janssen de Jong Projectontwikkeling zijn in gesprek over het vormgeven van de volgende fase van Voor de Brug.

IMG_9217

IMG_9210

IMG_9208