Centraal wonen

Centraal wonen

Met de realisatie van Voor de Brug zal een kwalitatief hoogwaardige afronding van het dorp worden gerealiseerd. Een mooie overgang van de dorpsbebouwing naar de openheid van de polder is hierbij als uitgangspunt genomen. Zo benut de woonwijk de kwaliteiten van het open landschap (weids uitzicht) maximaal ten behoeve van de woonkwaliteit.

Voor de Brug wordt een nieuwe, kindvriendelijke woonwijk met allure. Door Venster architekten uit Gouda is gekozen voor een hedendaagse mix van landelijke en traditionele architectuur met kenmerkende Driebrugse elementen. Binnen het plan is ruimte voor een kerk, een pastorie en circa 80 woningen in een rijke variatie aan woningtypes in verschillende prijsklassen. Zo is er voor ieder wat wils.

Groen, groener, groenst

Het project is gelegen midden in het prachtige Groene Hart in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het filmpje hiernaast biedt u een mooie blik op deze prachtige omgeving!

Landelijk met de stad dichtbij

Landelijk met de stad dichtbij

Driebruggen is centraal gelegen in het Groene Hart en ligt op 5 minuten afstand van de A12. Zo bent u binnen een half uurtje in Utrecht of Rotterdam en zijn Leiden en Amsterdam (op drie kwartier afstand) ook prima te bereiken. Dichterbij ligt het gezellige Woerden, maar ook Oudewater en Gouda. Deze historische steden zijn ook op de fiets goed bereikbaar.

De Wiericke

De Wiericke

Driebruggen is één van de zes kernen binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het dorp ligt tussen de Enkele en Dubbele Wiericke, die deel uitmaken van de Hollandse Waterlinie. Ze sluiten aan op de Oude Rijn en Hollandse IJssel. In de zomermaanden maakt de pleziervaart dankbaar gebruik van de Dubbele Wiericke en zwemmen kinderen in het verkoelende water. Tijdens een stevige vorstperiode kunt u er prachtige schaatstochten door de polder maken.